This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 06:22
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Alo online

Portal Alo.rs pokrenut je 2007. godine kao onlajn izdanje dnevnih novina Alo! Sadržaj objavljen na portalu Alo.rs manje je informativan i politički profilisan, a po stilu je bliži tabloidima. Ovaj portal osnovala je i lansirala kompanija Ringier ltd. Sledeći vlasnik i izdavač Alo.rs bila je švajcarsko-nemačka kompanija Ringier Axel Springer, od osnivanja 2010. godine do jula 2017, kada su Alo izdanja prodata novoj kompaniji.

Trenutni vlasnik Alo.rs je Saša Blagojević preko svoje kompanije – Alo media system.

Saša Blagojević takođe je vlasnik beogradskog medija RTV Studio B od juna 2018, posredstvom svoje firme Global media technology, kao i direktor i jedan od vlasnika marketinške i konsultantske agencije Trilenium, ali javnost Srbije ne zna mnogo o njemu jer je nov učesnik na tržištu medija. Ipak, mediji u Srbiji su izveštavali da je Saša Blagojević navodno blizak vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Preduzeće Alo media system osnovano je u martu 2017, pod imenom Dnevne novine Alo, četiri meseca pre nego što je i zvanično kupilo dnevne novine i portal Alo od kompanije Ringer.

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

2903346 visits

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Internacionalno

Vrsta sadržaja

Besplatni sadržaj

Medijske kompanije/grupe

Alo media system

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Saša Blagojević je vlasnik Alo.rs od jula 2017, posredstvom svoje kompanije Alo media system u kojoj ima 100% vlasništvo.

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2007

Osnivač

Ringier doo

Direktor

Dragan Lazić

Glavni i odgovorni urednik

Nina Aralica

Povezani interesi glavnog odgovornog urednika

Od juna 2018. godine Aralica radi na poziciji glavnog i odgovornog urednika portala Alo. Pre toga je od marta 2014. godine bila zamenica glavnog urednika i urednica vesti na portalu Srbijadanas.com. Pre toga radila je kao novinar u nekoliko lokalnih medija, ali i u sektoru marketinga i prodaje u nekoliko restorana i Zavodu za udžbenike.

Kontakt

Kosovska 26/III, Beograd, Srbija

Tel: +381 11 400 32 40

E-mail: redakcija@alo.rs

Veb sajt: www.alo.rs

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

Ostale informacije

Meta podaci

Kompanija Alo media system osnovana je u martu 2017. godine. Poslednji javno objavljen finansijski izveštaj je iz 2017. godine. Budući da su dnevni list i portal Alo prodati novom vlasniku u julu 2017. godine, podaci iz tog finansijskog izveštaja nisu relevantan pokazatelj kako Alo posluje.

U julu 2014. godine Ringier AG je pristao na dugoročnu vezu sa KKR, vodećom globalnom investicionom kompanijom. KKR će imati 49% akcija u svakoj od Ringierovih ćerki kompanija koje posluju u digitalnom prostoru - Scout24 Schveiz AG i Omnimedia AG. U budućnosti, Ringier AG i KKR će zajedno raditi na razvoju digitalnih aktivnosti i aktivnosti u oblasti onlajn marketinga i oglašavanja preduzeća Ringier na švajcarskom tržištu.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ