This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/29 at 23:12
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

HIT FM Radio

Hit FM je nacionalni emiter sa zakonskom obavezom da proizvodi informativni program, mada sadržajem dominira muzika. Prvih pet minuta svakog sata rezervisano je za kratke vesti.

Od 2015. godine radio Hit FM emituje na nacionalnoj frekvenciji koja je nekada pripadala Hit Music FM i Roadstar radiju. Radio Hit FM je nasledik radija Hit Music FM, koji je do 2014. godine bio u vlasništvu hrvatske kompanije Dijagram Nekretnine (49%) i Milana Pejovića (51%).

Nakon što je preuzela vlasništvo, Maksim Media Plus proglašava bankrot radija Hit Music FM i osniva Hit FM, koji nastavlja da emituje na istoj frekvenciji do danas. 

Branivoje Lazović, vlasnik i osnivač Roadstar radija, dobio je nacionalnu frekvenciju tokom raspodele 2006. godine. U tom trenutku ova radio stanica bila je deo firme Euroluks Petrol d.o.o, u čijem je vlasništvu je i benzinska pumpa ELP sa Roadstar restoranom i barom. Lazović je 2009. godine uhapšen pod sumnjom neosnovanog bogaćenja, te da je nezakonito menjao deo zemljišta na periferiji Beograda za poslovni prostor u centru grada koji je pripadao Gradu Beogradu.

Nekoliko dana ranije, u februaru 2009. godine, delegacija nekoliko srpskih bankara posetila je premijera kako bi izrazila zabrinutost za Lazovićev dug od 50 miliona evra nastao nevraćanjem pozajmica uzetih za Euroluks Petrol. Od tada se Lazoviću gubi trag, ali radio ostaje u etru kao Hit FM i danas je jedan od 10 najslušanijih radio stanica u Srbiji.

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

8.4%

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Nacionalno

Vrsta sadržaja

besplatan

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Maxim Media Plus

Vlasništvo

Struktura vlasništva

LITE FM je vlasnik HIT FM-a. LITE FM je u vlasništvu Maxim media Plus. Vlasnik maxim media Plus-a je Milos Krdžić.

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2006

Osnivač

nema podataka

Direktor

Ružica Krdžić

Povezani interesi direktora

Ružica Krdžić zaintrigirala je pažnju javnosti nakon privatizacije Studija B. Nakon privatizacije, mediji u vlasništvu firmi porodice Krdžić dobijaju značajnija sredstva na konkursima za sufinansiranje medija tokom 2015. i 2016. godine, a televizija Studio B drastično menja programsku šemu. Imajći to u vidu, pripadnici stručne javnosti povezuju porodicu sa vladajućom SNS.

Glavni i odgovorni urednik

Enes Ahmedov

Kontakt

Maksima Gorkog 56

11000 Beograd,

Tel: 011/365-017

Emai: marketing@hitmusic.rs

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

nema podataka

Prihodi od reklama

nema podataka

Tržišni udeo

nema podataka

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ