This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/27 at 06:00
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Pečat

Pečat je nedeljnik sa nacionalističkim i pro-ruskim stavovima. Novine su kritikovale bivšu vladu kada je Demokratska stranka bila na vlasti, ali je njihova kritika praktično nestala kada je Srpska napredna stranka došla na vlast. Jedan od urednika u Pečatu je bio i sadašnji Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, koji je blizak predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću. 

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

0.6%

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Nacionalno

Vrsta sadržaja

Plaćeni sadržaj (200 RSD)

Podaci nedostupni

Podaci o vlasništvu nisu javno dostupni, kompanija/medij odbija da objavi informacije, ne postoje javni podaci

1 ♥

Medijske kompanije/grupe

Naš Pečat AD

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Pečat izdaje Naš pečat AD koji je zatvoreno akcionarsko društvo i njihovo vlasništvo se ne može videti u javnim registrima.

Pravo glasa

Nema podataka

Grupa / Pojedinačni vlasnik

Nema podataka

?
Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2007

Osnivač

Milorad Vučelić

Povezani interesi osnivača

Milorad Vučelić je novinar i bivši član Socijalističke partije Srbije. Od 1977. do 1985. bio je direktor Studentskog kulturnog centra i, kako piše u njegovoj biografiji, u tom periodu je ostao zapamćen po razvijanju alternativnih kulturnih projekata. Iako sebe predstavlja kao levičara i poštovaoca Če Gevare, Vučelić je 90-ih bio blizak sa nacionalistom i diktatorom Slobodanom Miloševićem. Bio je direktor RTS-a kada je ova televizija korišćena kao instrument propagande Miloševićevog režima. Iz te stranke je izašao 1995. godine, ali joj je se ponovo vratio od 1997. do 1998. godine. Nakon ubistva demokratskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine, Vučelić je uhapšen u policijskoj operaciji pod nazivom Sablja. Pored toga, istraživačka emisija, a danas veb portal, Insajder, objavio je policijski izveštaj u kojem je bilo navedeno da je Vučelić bio umešan u šverc cigareta tokom 90-ih, što je on negirao. Danas je blizak vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci koju često brani u javnosti. U oktobru 2016. izabran je za predsednika fudbalskog kluba Partizan. Od septembra 2017. godine je glavni i odgovorni urednik dnevnih novina Večernje novosti.

Direktor

Nataša Francisti

Povezani interesi direktora

Glavni i odgovorni urednik

Ljiljana Bogdanović

Povezani interesi glavnog odgovornog urednika

Druge osobe od značaja

Aleksandar Vulin

Povezani interesi ostalih važnih lica

Sada Ministar odbrane, Vulin je bio urednik u listu Pečat pre nego što je Srpska napredna stranka došla na vlast 2012. godine.

Kontakt

Diplomatska kolonija 4, 11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 11 6555420; +381 11 6555421; +381 11 6555423

Website: www.pecat.co.rs

E-mail: magazinpecat@gmail.com

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ