This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 07:07
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Play radio

Play radio je stanica sa nacionalnom frekvencijom koju je nasledio od svog prethodnika, radija B92 (prva nezavisna radio stanica koju je 1989. godine osnovao Veran Matić). Play radio je počeo sa radom 2015. godine, uvodeći novi koncept radijske programske sheme sa isključivo muzičkim sadržajem uz kratke vesti slabog kvaliteta na svakih sat vremena.

Puštajući komercijalnu muziku (uglavnom MTV hitove), Play radio se vrlo brzo našao među tri najslušanije radio stanice u zemlji. Prema njihovim podacima, u prva tri meseca su postali najslušaniji radio sa preko 100.000 preuzetih aplikacija. Obožavaoci starog radija B92 su bili jako razočarani i pogođeni što je njihova omiljena stanica iz 1990ih pretvorena u komercijalni radio Play. Najpre je otpušteno osoblje sa radija B92, od kojih su većina renomirani novinari/ke, da bi se zatim potpuno promenila programska koncepcija i napravio, kako je rečeno, novi, moderan i bolji radio.

Ovaj potez dolazi sa tada novim vlasnicima, Antenna Media Group, čiji su poslovni ciljevi u najvećoj meri usmereni na profit. Ostaje nejasno kako je stanica uspela da zadrži nacionalnu frekvenciju B92 budući da je reč o potpuno novom pravnom licu. Komercijalizacija i pad kvaliteta programa su se dodatno produbili prodajom cele Antenna Media Group Kopernikusu u decembru 2018. godine. Prema istraživanju Nilsena za 2018. godinu, Play radio je najpopularniji u zemlji sa udelom u slušanosti od 10.4%.

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

10.4%

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Nacionalna

Vrsta sadržaja

Besplatan

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Kopernikus Corporation

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Kopernikus Corporation Ltd. sa Kipra je 100% vlasnik Antena grupe u čijem je sklopu i Play radio. Iza Kopernikus Corporation Ltd. stoji Srđan Milovanović kao fizičko lice sa 50% udela u kapitalu i Kopernikus Corporation BV iz Holandije sa 50% udela u kapitalu a čiji je 100% vlasnik isto Srđan Milovanović.

Pravo glasa

Nema podataka

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2015

Osnivač

Antenna Media Group

Povezani interesi osnivača

Antenna Group Srbija je deo Antenna Group, poznatiji kao ANT1 Group, najveće medijske kompanije u Grčkoj. Počela je sa radom 1988. godine sa radio stanicom ANT1 97.2 FM, koju je osnovao grčko-kiparski špediterski magnat i biznismen Minos Kirjaku.

Direktor

Manja Grčić

Povezani interesi direktora

Manja Grčić je izvršna direktorka O2 TV i Prva TV. Prethodno je radila kao generalna direktorka TV Prva, glavna direktorka TV B92, Fox televizije, PR političkog pokreta G17, a radila je i u marketingu TV Pink. Udata je za Vladu Grčića, poznatog slovenačkog golf igrača.

Glavni i odgovorni urednik

Dragan Karadžić

Kontakt

Autoput za Zagreb 22, Beograd – Zemun

11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 11 301 2000

Sajt: www.playradio.rs 

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

Ostale informacije

Meta podaci

Finansijski podaci za Play radio iz Agencije za privredne registre (APR) se odnose na 2017. pošto podaci za 2018. nisu još javno dostupni. Podaci se odnose na TV O2, sajt, a nejasno je da li obuhvataju i radio Play. Kompanija nema operativni profit već gubitak pre oporezivanja u iznosu od RSD 144.254.000 u 2017. godini.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ