This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 07:13
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Radio S 1

Radio S je najslušaniji nacionalni radio na kome se pušta domaća popularna muzika, a kratke vesti emituju na svakih sat vremena.

Zoran Anđelković Baki, istaknuti funkcioner Socijalističke partije Srbije i ministar u za vreme Slobodana Miloševića, osnovao je Radio S 1996. godine. Tokom devedesetih godina prošlog veka, Radio S je počeo da emiotuje na frekvenciji Radio Beograda, izbegavajući registraciju i javno nadmetanje za frekvenciju. Ugovori o deljenju frekvencija sa RTS-om bili su česta praksa tokom 90-ih.

Socijalistička partija Srbije bila je vlasnik Radija S do 2003. godine, kada je na snagu stupa zakon koji je zabranjivao da političke partije poseduju medije. Ljubinka Anđelković, 72-godišnja majka Zorana Anđelkovića, postala je novi vlasnik Radija S.

Radio S je dobio nacionalnu frekvenciju tokom raspodele frekvencija 2006. godine. U to vreme spekulisalo se da Radio S ne ispunjavanja kriterijume kvaliteta programa, finansijske transparentnosti ili zalaganja za razvoj radio-difuzije, već da je nacionalnu frekvenciju osvojio kroz političke veze i kontakte. 

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

10.7%

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Nacionalno

Vrsta sadržaja

besplatan

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

S Media Team

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Ljubinka Andjelković, registrovana je kao vlasnica S Media Team-a, koji poseduje AS Media. AS Media je direktni vlasnik Radio S.

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

1996

Osnivač

Zoran Anđelković Baki kroz firmu Genes S DOO

Povezani interesi osnivača

Zoran Anđelković

Član SPS-a i predsednik Generalne skupštine AD Železnica Srbije.

Direktor

Saša Vuletić

Glavni i odgovorni urednik

Predrag Anđelković

Kontakt

Kneza Višeslava 72

11000 Beograd

Tel: 011/404-0444

Email: office@radios.rs

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

Ostale informacije

Meta podaci

Tokom 2006. godine RRA, a današnje Regulatorno telo za elektronske medije, sproveo je konkurs za raspodelu nacionalnih frekvencija. Šest TV kanala i pet radio stanica dobile su dozvole za emitovanje na teritoriji Srbije. To je bio prvi put od raspada Jugoslavije da je sproveden javni konkurs za raspodelu frekvencija na nacionalnom nivou, te je uveden red u medijski prostor koji je nastao tokom 90-ih.

Finansijske informacije dostupne su javnosti, ali ne za pojedinačni mediji.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ