This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 07:24
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Radio S 2

Radio S 2 uglavnom proizvodi zabavni program sa povremenim emitovanjem vesti. Naglasak je na popularnoj muzici sa radio voditeljima koji vole da se povežu sa publikom putem kvizova ili direktnim uključenjem u program. Sa udelom slušanosti od 6,1%, Radio S 2 je među 10 najslušanijih srpskih nacionalnih radio stanica. Od decembra 2015. godine Radio S 2 se emituje na nacionalnoj frekvenciji koja je nekada pripadala studentskom Radio Index-u. Iako je u vlasništvu dve odvojene kompanije, krajnji vlasnik Radija S 2 je Ljubinka Anđelković, majka člana Socijalističke partije Srbije Zorana Anđelkovića zvanog Baki.

Univerzitet u Beogradu osnovao je 1992. godine Radio Index. Index je počeo da emituje program na osnovu ugovora o deljenju frekvencije sa RTS-om, koji im je ustupio Studio 15 i tehničku podršku 15 sati dnevno bez naknade.

Radio Index nastavio je da se emituje kao univerzitetski radio do 1998. godine, kada je primoran da se iseli iz RTS-a, tada strogo kontrolisanim od strane Miloševića. Nastavio je sa emitovanjem kao piratska radio stanica, a pokrivao je uživo pad Miloševića 5. oktobra 2000. godine.

Pri raspodeli frekvencija 2006. godine, Radio Index je dobio nacionalnu frekvenciju od RRA - Republičke radiodifuzne agencije. Tada se spekulisalo da razlog dobijanja frekvencije nije kvalitet programa, već lična poznanstva. Četiri člana RRA, u to vreme donosioci odluka u procesu raspodele, nekada su bili na vodećim pozicijama u Radio Index-u, kao urednici, direktori ili programski direktori. Zoran Mihajlović, tada vlasnik 88% akcija Index-a, i predsednik Asocijacije profesionalnih emitera Srbije javno su potvrdili povezanost sa predsednikom Saveta RRA. Naime, obojica su radili na Radio Index-u tokom 90-ih godina prošlog veka.

Vlasnička struktura u periodu od 2006. do 2015. godine ostaje nejasna, ali je nekoliko puta evidentirana promena adrese ili upravljačke strukture radija što ukazuje na promene vlasništva. 

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

3.9%

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Nacionalno

Vrsta sadržaja

besplatan

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

S Media Team

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Lanac od nekoliko kompanija vodi od Radio S 2 do Ljubinke Anđelković kao konačne vlasnice. Radio S2 je u vlasništvu Media Ton (50%) i AS Media (50%). Media Ton je u vlasništvu AS Media (100%). As Media je u vlasništvu S Media Team (100%). S media Team je u vlasništvu gospođe Anđelković.

Grupa / Pojedinačni vlasnik

Ljubinka Andjelković

Ljubinka Anđelković je majka Zorana Anđelkovića. Ona je član Socijalističke partije Srbije i predsednik Skupštine akcionara železnice Srbije od 2008. godine.

100%
Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

1992

Osnivač

Univerzitet u Beogradu

Povezani interesi osnivača

Direktor

Saša Vuletić

Glavni i odgovorni urednik

Predrag Anđelković

Kontakt

Šumadijski trg 6a

11 000 Beograd

Tel:011/404-0440

email:s.vuletic@radios2.rs

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ