This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2022/10/04 at 09:34
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

rts.rs

Sajt Radio-televizije Srbije (RTS) je među 10 najposećenijih informativnih platformi u Srbiji. Vesti su zasnovane na televizijskom i radio programu RTS-a, i uključuju informacije o programskoj šemi svih kanala RTS-a, kao i najave premijera i drugog produkcijskog sadržaja. Sajt javnog servisa pojavio se 1999. godine, kada su vesti objavljivane jednom dnevno nakon Dnevnika 2. Redizajniran je 2008. godine i sada nudi live stream (prenose uživo) i video snimke najgledanijih emisija RTS-a.

Internet portal RTS-a na društvenoj mreži fejsbuk prati više od 350 hiljada ljudi. Pored veb sajta, RTS je početkom 2018. godine ponudio multimedijsku internet platformu RTS Planeta koja nudi uživo praćenje svih televizijskih i radijskih kanala, kao i  odloženo gledanje i slušanje do 72 sata.

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

1792759 visits

Tip vlasništva

javno

Geografska pokrivenost

internacionalna

Vrsta sadržaja

besplatan sadržaj (pretplata 220 RSD)

Aktivna transparentnost

Kompanija/medij proaktivno i sveobuhvatno izveštava o svom vlasništvu, podaci su redovno ažurirani i proverljivi

4 ♥

Medijske kompanije/grupe

Radio Televizija Srbije

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Vodeća tela RTS-a čine devet članova Upravnog odbora (UO) i generalni direktor, dok petnaest članova Programskog saveta ima savetodavnu ulogu.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) bira devet članova UO na period od pet godina, nakon sprovedenog javnog konkursa. UO bira generalnog direktora i članove Programskog saveta, koje predlaže odbor Narodne skupštine nadležan za oblast javnog informisanja. Izbor članova Upravnog odbora ispraćen je uz kontraverze tokom januaru 2016. godine kada je svih šest članova Saveta REM-a glasalo za istih devet kandidata od 52 predloženih na listi, a koji su bliski partiji na vlasti. Nezavisno udruženje Novinara Srbije i Vojvodine zatražilo je Savetu da objasni kriterijume izbora. Zahtev nije ispunjen.

Grupa / Pojedinačni vlasnik

Republika Srbija

100%
Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

1999

Osnivač

Radio Televizija Srbije (RTS)

Direktor

Dragan Bujošević

Povezani interesi direktora

I ako je ispunio uslov za starosnu penziju napunivši 65 godina početkom januara 2019. godine, Bujošević će ipak ostati na mestu generalnog direktora RTS. Ovakvom odlukuom UO RTS sadašnjem direktoru mandat je produžen za šest meseci.

Bujošević je na mestu direktora RTS od 2015. godine. Poslednjih meseci na meti je kritike građana i opozicije koji protestuju svake u subote u Beogradu okupljeni pod parolom 1od5 miliona. Građani sa protesta i opozicija Bujoševića vide kao jednog od odgovornih što ovaj mediji ne izveštava o protestima, zahtevima za smenu vlasti, te što se opozicioni političari vrlo retko pojavljuju u debatnim emisijama javnog servisa.

Paradoksalno, sadašnji direktor autor je knjige „5. oktobar – 24 časa prevrata“ koja opisuje poslednji dan demonstarcija na ulicama Beograda uoči smene Miloševićevog režima, iza sebe ima dugogodišnju i nagrađivanu novinarsku karijeru.

Glavni i odgovorni urednik

Ljubiša Obradović

Kontakt

Takovska 10

11 000 Beograd

Tel: 011/ 321 22 00

email: webdesk@rts.rs

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

ema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

Ostale informacije

Meta podaci

RTS ne vodi evidenciju o finansijama pojedinačno, za svaki kanal javnog servisa. Finansijski izveštaji vode se zbirno za celu firmu. U tom smislu, MOM tim nije bio u mogućnosti da objavi finansijske podatke koji se odnose na ovaj mediji.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ