This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/29 at 18:53
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Srpski telegraf

Srpski telegraf je osnovan 2016. godine. Ovaj tabloid je po sadržaju nacionalistički i provladin. Među njegovim osnivačima i vlasnicima su bivši urednici Kurira, Milan Lađević i Saša Milovanović. Kako su pokazali rezultati monitoringa Saveta za štampu, bez obzira na to što je nedavno osnovan, prvi broj izašao u martu 2016. godine, Srpski telegraf je brzo postao vodeći u kršenju etičkih normi. Na svojim stranicama često napadaju opoziciju i kritičare vlasti. Prema podacima Ipsos-a, Srpski telegraf je sedmi u Srbiji po udelu u broju čitalaca. 

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

2.0%

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Nacionalno

Vrsta sadržaja

Plaćeni sadržaj (30 RSD)

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Medijska mreža

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Izdavač Srpskog telegrafa je Medijska mreža, čiji su vlasnici Saša Milovanović, Milan Lađević, Ljubomir Dabović i Lazar Simić.

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2016

Osnivač

Milan Lađević, Ljubomir Dabović, Lazar Simić

Povezani interesi osnivača

Lađević je bio glavni i odgovorni urednik u dnevnom listu Kurir. Smenjen je u decembru 2015. godine i već u januaru 2016. godine osnovao je Medijsku mrežu, firmu koja izdaje Srpski telegraf.

Direktor

Ljubomir Dabović

Povezani interesi direktora

Ljubomir Dabović je biznismen, praktično nepoznat srpskoj javnosti. Osim Srpskog telegrafa, vlasnik je i Angokomerca, kompanije koja trguje drvetom i građevinskim materijalom. Prema podacima Agencije za privredne registre ova firma nije podnela finansijske izveštaje u 2015. godini, dok u 2014. nije imala prihode. Računi Angokomerca su blokirani na više od 4 miliona dinara.

Glavni i odgovorni urednik

Milan Lađević - glavni i odgovorni urednik, Boris Vuković - odgovorni urednik

Povezani interesi glavnog odgovornog urednika

Milan Lađević je bio urednik u dnevnom listu Kurir krajem 2015. godine, kada je Kurir ušao u sukob sa vlašću. U tom trenutku bio je i saslušan u policiji što je Kurir predstavio kao pritisak na njih i napad na slobodu govora. Nekoliko nedelja kasnije, Lađević je smenjen a na kraju je napustio Kurir i osnovao Srpski telegraf.

Kontakt

Trg Nikole Pašića 7/2, 11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 011 655 8670

E-mail: redakcija@telegraf.rs

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Tržišni udeo

Nema podataka

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ