This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 08:05
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

TDI Radio

Radio TDI je prvi medij koji je osnovala porodica Krdžić, u čijem je vlasništvu do danas. Emituje uglavnom muziku, a pokriva teritoriju grada Beograda. Ovu stanicu je registrovala TDI Radio televizija, koja u svom vlasništvu ima još dve radio stanice – regionalnu TDI Radio istok i lokalnu TDI Prijepolje.

TDI nije uspeo da dobije nacionalnu frekvenciju 2006. godine, iako je porodica Krdžić planirala da uloži 400.000 evra u razvoj programa, kako je najavila u postupku javnog nadmetanja za dodelu frekvencija. Miloš Krdžić je takođe vlasnik TDI Radija Seven, lokalnog radija u Nišu, kao i TDI Central, koja ima licencu za rad na području centralne Srbije. Logotip i ime TDI koriste još dve lokalne radio stanice – kruševački Čigra TDI radio i Radio 5 iz Novog Sada.

 

 

Ključni podaci

Udeo u gledanosti

3.5%

Tip vlasništva

Privatno

Geografska pokrivenost

Regionalno

Vrsta sadržaja

besplatan

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Medijske kompanije/grupe

Maxim Media Plus

Vlasništvo

Struktura vlasništva

Radio TDI je u vlasništvu firme LITE FM. Ova firma je u vlasništvu Maxim media Plus, registrovane na ime Miloša Krdžića.

Pojedinačni vlasnik

Medijske kompanije/grupe
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

1997

Osnivač

Miloš i Ružica Krdzić

Povezani interesi osnivača

Miloš Krdžić je vlasnik nekoliko radio stanica - Radija HIT FM, Radija Jat, Radija Karolina i Radija TDI, kao i Muzičke produkcije Magic Records (50%). Prema pisanju štampe, počeo je kao prodavac CD-ova, a trenutno vodi nekoliko medija sa suprugom Ružicom Krdžić - vlasnicom Studija B. Promena uređivačke politike na Studiju B, kao i velike sume koje su mediji u vlasništvu porodice Krdžić osvojili na Konkursima za sufinansiranje medija impliciraju bliske veze sa Srpskom naprednom strankom.

Direktor

Ružica Krdžić

Povezani interesi direktora

Ružica Krdžić zaintrigirala je pažnju javnosti nakon privatizacije Studija B. Nakon privatizacije, mediji u vlasništvu firmi porodice Krdžić dobijaju značajnija sredstva na konkursima za sufinansiranje medija tokom 2015. i 2016. godine, a televizija Studio B drastično menja programsku šemu. Imajći to u vidu, pripadnici stručne javnosti povezuju porodicu sa vladajućom SNS.

Glavni i odgovorni urednik

Dušica Stevanović

Kontakt

 Alekse Nenadovića 19-21

11000 Beograd

Tel: 011/404-9880

Email:marketing@tdiradio.com

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

nema podataka

Prihodi od reklama

nema podataka

Tržišni udeo

nema podataka

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ