This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 07:28
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

East Media Group

Miroslav Bogićević je kontrolisao ovu kompaniju kada je kupila 50% Politike od VAC-a. Kao biznismen, bio je povezan sa Demokratskom strankom ali, nakon njihovog pada sa vlasti i njegovog hapšenja, Bogićević je promenio stranu i počeo da priča protiv njih uglavnom u provladinim medijima. Danas nije jasno ko stoji iza ove kompanije. Komisija za zaštitu konkurencije je 2014. godine privremeno zabranila East Media Group da raspolaže udelom u kompaniji Politika novine i magazini, dok je 2015. izrekla kaznu u iznosu od oko 143 500 evra kompaniji East Media Group i uputila predmet Državnom pravobranilaštvu. Kako je Komisija za zaštitu od konkurencije objasnila u svom saopštenju, ovo je urađeno "zbog osnovane pretpostavke da je prilikom kupovine udela od 50% u društvu "Politika novine i magazini" iz Beograda, sprovedena koncentracija, za koju nije pribavljeno odobrenje Komisije u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od konkurencije." U septembru 2018. godine, prema pisanju Centra za istraživačko novinarstvo, u Rusiji je pokrenut proces za gašenje East Media Group.

Ključni podaci

Tip vlasništva

Privatno

Pravna forma

DOO

Vlasništvo

Pojedinačni vlasnik

Mediji
Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2012

Osnivač

Aleksandar Trbović

Povezani interesi osnivača

Rođak Miroslava Bogićevića

Kontakt

Архангельский переулок 9, Moscow

PIB/ Matični broj

Matični broj: 1127746010325

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Menadžment

Upravni odbor

Uroš Stefanović, direktor East Media Group - radnik u moskovskom predstavništvu Bogićevićeve kompanije Farmakom.

Ostale informacije

Podaci nedostupni

Podaci o vlasništvu nisu javno dostupni, kompanija/medij odbija da objavi informacije, ne postoje javni podaci

1 ♥

Meta podaci

Podaci o vlasništvu ove kompanije se mogu pronaći u ruskom poslovnom registru ali se tamo ne pominje ime Miroslava Bogićevića.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ