This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 09:18
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Happy TV

Kompanija je osnovana 1994. pod imenom Košava. Ona je bila emiter TV Košave, koja je prvobitno bila u vlasništvu državnih firmi i Marije Milošević, ćerke bivšeg predsednika Jugoslavije, Slobodana Miloševića. Nakon demokratskih promena 2000. godine, Marija Milošević je prodala kompaniju tadašnjem predsedniku odbora direktora Blica, advokatu Borivoju Pajoviću. U međuvremenu, kompanija je promenila vlasništvo nekoliko puta, a danas je u rukama Predraga Rankovića, kontroverznog srpskog biznismena.

U januaru 2017. godine Kopernikus Srđana Milovanovića, danas vlasnika Prve i O2, dao je pozajmicu televiziji Happy u iznosu od 4,8 miliona evra. Kao obezbeđenje za ovu pozajmicu, stavljen je zalog na vlasnički udeo u Happy TV pa bi, ukoliko pozajmica ne bude vraćena, Kopernikus mogao postati vlasnik ove televizije.

Ključni podaci

Matična kompanija

Ideogram i Kanal 1

Tip vlasništva

privatno

Pravna forma

DOO

Sektori biznisa

Marketing, izdavaštvo, emitovanje

Vlasništvo

Pojedinačni vlasnik

Mediji
Other Media Outlets

Ostali onlajn mediji

http://www.happytv.tv

Podaci

Opšte informacije

Godina osnivanja

2010

Osnivač

Predrag Ranković

Povezani interesi osnivača

Ranković je poznat široj javnosti pod nadimkom Peconi. Prema podacima iz Bele knjige MUP-a Srbije iz 2001, Peconi je bio blizak kriminalnoj grupi Surčinski klan. Uhapšen je 2003. tokom policijske akcije Sablja koja je sprovedena nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića. Takođe, protiv njega je vođen i sudski proces zbog sumnje na utaju poreza ali je taj slučaj zastareo. U 2010. godini su se Peconijevi telohranitelji sukobili sa telohraniteljima Ljubiše Buhe Čumeta, bivšeg vođe Surčinskog klana. Peconi je ranjen 2017. godine u jednom beogradskom hotelu, ali je preživeo. Vlasnik je kompanije Fantasy sweets i dovodi se u vezu sa kompanijom Invej koja pripada njegovom zetu, Srđanu Sredojeviću. Invej grupu čine mnoga privatizovana preduzeća. Pri tom, uglavnom sve kompanije u vezi sa Invej-om registrovane su na istoj adresi, Aleksandra Dubčeka 14, kao i Happy televizija. Kada je 2007. godine Ideogram tražio dozvolu da kupi deo Košave, njihov biznis plan bio je zasnovan na finansijskim ugovorima sa Invej-om i kompanijama iz te grupe. Takođe su rekli da će Predrag Ranković biti predsednik Odbora direktora Ideograma.

Zaposleni

129

Kontakt

Aleksandra Dubčeka 14, 11080 Zemun, Serbia

Website: www.happytv.rs

PIB/ Matični broj

17004301 Matični broj;100295660 PIB

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

7.04 Mio.$ / 757.4 Mio. RSD

Poslovni dobitak/ gubitak

- 0.20 Mio. $ / - 22 Mio. RSD

Ostale informacije

Podaci nedostupni

Podaci o vlasništvu nisu javno dostupni, kompanija/medij odbija da objavi informacije, ne postoje javni podaci

1 ♥

Meta podaci

Informacije o vlasništvu ove kompanije se mogu naći na sajtu Agenciji za privredne registre ali se Ranković, za koga se sumnja da je kontroliše, nigde ne spominje.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ