This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/06/10 at 23:37
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Insajder Tim doo

Insajder Tim doo zvanično je registrovan u APR-u 9. marta 2012. Kompanija izdaje dnevni tabloid Informer koji je u vlasništvu Dragana Vučićevića, koji je i glavni odgovorni urednik lista. Kompanija ima srpsku podružnicu - Info IT media doo - koja se bavi oglašavanjem, kao i granu registrovanu u Crnoj Gori, koja objavljuje crnogorsku verziju Informera- Informer Crna Gora.

Ključni podaci

Tip vlasništva

privatno

Pravna forma

DOO

Vlasništvo

Pojedinačni vlasnik

Mediji
Other Media Outlets

Ostali štampani mediji

Informer Crna Gora

Podaci

Medijski biznis

Izdavanje novina

Informer

Internacionalni biznis

Informer Crna Gora

Biznis

Internacionalni biznis

Insajder Tim doo legalno je registrovao granu u Crnoj Gori koja izdaje crnogorsku verziju informera pod nazivom "Informer Crna Gora". Grana je pod 100% vlasništvu Insajder Tim doo.

Opšte informacije

Godina osnivanja

2012

Osnivač

Dragan Vučićević

Povezani interesi osnivača

Prema zvaničnim, javno dostupnim biografijama, Dragan Vučićević je, u svojoj ranoj karijeri, radio za dnevne novine Politika, Blic, Glas javnosti i Demokratija. Nakon 2000-e, bio je jedan od osnivača dnevnih listova Nacional, Kurir i Press, od kojih svi mogu biti kategorisani kao tabloidi. Nacional je osnovan 2001. godine i njegovo objavljivanje je bilo privremeno zabranjeno tokom vanrednog stanja proglašeno u Martu 2003. godine, nakon ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića; list je naknadno ugašen. Vučićević je potom osnovao Kurir sa grupom novinara, u kom je bio do kraja 2005. godine, kada je, nakon spora sa vlasnicima Kurira, zajedno sa grupom novinara napustio list da osnuje dnevni list Press. Press je bio ugašen u novembru 2012 godine, nakon izjave srpskog biznismena Miroslava Miškovića da se povlači iz novina. Dragan Vučićević je napustio Press u decembru 2011. godine, i osnovao Insajder Tim doo, kompaniju koja je vlasnik Informera, u martu 2012. godine. Vučićević je bio direktor Insajder Tim doo od njegovog osnivanja 9. marta 2012. godine, do 29. marta 2012. godine, kada je Damir Dragić zvanično registrovan u Agenciji za privredne registre kao direktor, a Vučićević postao jedan od ostalih pravnih zastupnika kompanije. Pored toga što je vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera, Vučićević je poznat po tome što je voditelj emisije Teška reč, koja se bavi aktuelnim temama i emituje na TV Pink. Slično Informeru, tv emisija služi kao platforma za SNS političare i pro-SNS analitičare da pokrenu napad na neistomišljenike i kritičare partije.

Zaposleni

76 (2017)

Kontakt

Terazije 5/7, Beograd

Tel: +381 11 6555 261

Email: redakcija@informer.rs

Vebsajt: www.informer.rs

PIB/ Matični broj

PIB: 107467081; MB: 20808900

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

5.9 Mio. USD / 639 Mio. RSD

Poslovni dobitak/ gubitak

0.71 Mio. USD / 76.7 Mio. RSD

Prihodi od reklama

Nema Podataka

Menadžment

Upravni odbor

Nema podataka

Ostali i drugi odbori

Nema podataka

Nadzorni odbor + Interesi nadzornog odbora

Nema podataka

Druge važne osobe

Nema podataka

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ