This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 08:58
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

NP Vreme doo

NP Vreme doo

NP Vreme doo registrovano je 5. jula 1991. godine i ostalo je pravni entitet koji izdaje Vreme od tad. Međutim, prva izdanja Vreme-na izdata između oktobra 1990. godine i jula 1991. godine izdata su od strane preduzeća Sedma Sila ad, kompanije koja je prvobitno registrovana od strane istih pojedinaca u Rijeci u Hrvastskoj, gde je u to vreme bilo lakše registrovati firmu unutar tada jedinstvene države - Jugoslavije.

Većinski udeo u kompaniji prvobitno je posedovao Srđa Popović, poznati beogradski advokat, a kasnije je ovo prebačeno na njegovog sina, Borisa Popovića. Međutim, 2008. godine je Popović pristao da proda svoj udeo u časopisu grupi novinara nedeljnika.

Odluku je prouzrokovalo neslaganje između vlasnika i novinara oko načina na koji se vodi časopis. Ove promene u vlasništvu nisu uticale na uredjivačku politiku časopisa na bilo koji značajan način.

Ključni podaci

Tip vlasništva

privatno

Pravna forma

DOO

Sektori biznisa

Izdavanje knjiga, video produkcija

Vlasništvo
Mediji
Other Media Outlets

Ostali onlajn mediji

www.vreme.rs

Podaci

Medijski biznis

Izdavanje novina

Vreme

Opšte informacije

Godina osnivanja

1991

Osnivač

Zoran Jeličić, Dragiša Bošković, Milan Milošević, Stojan Cerović, Dimitrije Boarov, Miloš Vasić, Lazar Stojanović, Srđa Popović, Vesna Pešić, Jurij Gustinčić, Boro Krivokapić, Mirko Klarin, Jug Grizelj

Povezani interesi osnivača

Kompanija je osnovana 1991. od strane grupe novinara, uključujući nekoliko koji su napustili nedeljnik NIN i dnevni list Borbu, kao i brojem beogradskih političkih disidenata. Broj njih je umrlo, dok su neki poput Vesne Pešić kasnije postali politički aktivni.

Zaposleni

32

Kontakt

Kosovska 17, 11000 Belgrade

Tel: +381 11 3234 774

Email: redakcija@vreme.com

Website: www.vreme.rs

PIB/ Matični broj

PIB: 100294546; MP: 07737912

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

0.53 Mio. USD / 57.8 Mio. RSD

Poslovni dobitak/ gubitak

0.05 Mio. USD / 5.5 Mio. RSD

Prihodi od reklama

Nema Podataka

Menadžment

Upravni odbor

Nema Podataka

Ostali i drugi odbori

Nema Podataka

Nadzorni odbor + Interesi nadzornog odbora

Nema Podataka

Druge važne osobe

Nema Podataka

Ostale informacije

Meta podaci

Prema podacima Agencije za privredne registre, 74.35% udela u kompaniji NP Vreme doo je pod hipotekom zbog kredita od €370.000,00 koji je dat kompaniji V Film doo (kompanija se spojila sa Vreme doo u julu 2009. godine, a prethodno je bila u vlasništvu manje - više istih ljudi koji poseduju Vreme doo). Kredit je odobren 2008. godine od strane kompanije Delta Maxi doo, koja je u to vreme bila u vlasništvu Miroslava Miškovića, jednog od najvećih privrednika u Srbiji. Od tada je Delta Maxi doo prodata belgijskom lancu supermarketa Delhaize.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ