This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 07:22
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

BC Partners

BC Partners

BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 milijardi evra u upravljanju koji ulaže u kapital i za kreditiranje. Osnovana 1986. godine, BC Partners već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju i oblikovanju evropskog tržišta akvizicija. Danas, izvršni direktori BC Partners posluju na mnogim tržištima kao integrisani tim, kroz kancelarije u Severnoj Americi i Evropi. Od osnivanja, BC Partners je investirao u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrednost od 130 milijardi evra, i trenutno investira iz svog desetog fonda.

BC Partners su u martu 2019. kupili većinski udeo u United Group od investicionog fonda KKR pri čemu je KKR zadržao manjinski udeo iako javnosti nije poznato koliki. KKR na čelu s Henrijem Kravisom i Džordžom Robertsom je globalna investiciona firma sa sedištem u Njujorku osnovana 1976. Od tada je napravila više od 400 milijardi dolara privatnog kapitala. KKR se bavi upravljanjem insvesticionim fondovima iz različitih sektora (penzioni fondovi, energetski sektor, osiguravajuća društva, investicione banke, komercijalne banke, zadužbine itd.). 

Medijske kompanije/grupe
Mediji
  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ