This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/27 at 06:05
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Igor Žeželj

Igor Žeželj
Fotografija: Linkedin profil Igora Žeželja

Igor Žeželj rođen je 1973. godine u Beogradu. U poslu digitalnih medija je više od 15 godina. Vlasnik je i direktor kompanije Wirless media od juna 2004. a od decembra 2017. godine je i predsednik upravnog odbora IAB-a Srbija. Interactive Advertising Bureau Serbia (IAB) je udruženje, koje se bavi pružanjem aktivne podrške rastu i razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji, koje je deo globalne IAB mreže i član IAB Europe.

Žeželj u svom vlasništvu ima nekoliko firmi, koje posluju na tržištu digitalnog marketinga, telekomunikacija i IT podrške. Pored dugogodišnjeg iskustva u medijskom sektoru u javnosti je poznat iz perioda kada je bio na čelu KK Crvena zvezda i generalni menadžer FK Crvena Zvezda.

Devedesetih godina predvodio je studentske proteste 1996/97, nakon čega je zajedno sa Čedomirom Jovanovićem, Čedomirom Antićem, Vladimirom Dobrosavljevićem i Aleksandrom Ćirićem osnovao organizaciju “Studentski politički klub”.

Kupovinom Adria Media Grupe Igor Žeželj postao je vlasnik i četiri njena zavisna društva - Adria media magazini, Adria Media Zagreb, Adria Media Invest i Admatik media. Od februara 2019. godine Igor Žeželj je vlasnik i internet portala Mondo.rs posredstvom nekoliko firmi, čiji je on krajnji vlasnik. Vlasnik sajta Mondo.com je firma Mondo Inc (100%). Vlasnik firme Mondo Inc je Wireless media (100%). Vlasnik firme Wireless media je Mobil media (100%). Igor Žeželj je vlasnik firme Mobil media.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Podaci

Biznis

Izdavačka delatnost

Dnevna i periodična štampa, žurnali i digitalni mediji

Internacionalno poslovanje

Izdavačka delatnost na Balkanu: Hrvatska i Makedonija

Ostale informacije

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥
  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ