This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/29 at 21:49
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Maja Rakovic

Maja Rakovic
Maja Rakovic, Foto: Medija Centar Beograd

U intervjuu za magazin Story Maja Rakovic je rekla da je radila u javnoj upravi tokom devedesetih ali da je oduvek želela da ima radio stanicu i da je zbog toga napustila službu i napravila Naxi. Ona je takođe zastupnik udruženja radio stanica RAB Srbija. Članovi ovog udruženja su često članovi komisija koje odlučuju o dodeli novca medijima iz lokalnih budžeta. Maja Rakovic je 2017. godine ispred RAB-a izabrana za člana radnog tela Ministarstva kulture koje je trebalo da izradi medijsku strategiju. Iako su se iz ovog tela, ubrzo nakon njegovog formiranja, povukli predstavnici najvećih novinarskih udruženja, Rakovic i drugi članovi su ostali u njemu i nastavili da rade na strategiji. Izrađena strategija ipak nikada nije stupila na snagu jer je zaustavljena nakon konsultacija predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. Nakon ovoga, napravljena je nova radna grupa, uz posredstvo predstavnika OEBS-a i ovoga puta i sa predstavnicima najvećih udruženja. Maja Rakovic je bila član i ovog tela.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Podaci

Biznis

Udruženje radio stanica

RAB Srbija

Ostale informacije

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Meta podaci

Radio u Srbiji nije toliko uticajan u smislu informativnog programa tako da nema velikog političkog uplitanja u ovoj oblasti.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ