This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 08:15
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Miroslav Bogićević

Miroslav Bogićević
Miroslav Bogićević, Foto: Medija Centar Beograd

Bogićević je srpski biznismen poznat po svojim vezama sa Demokratskom strankom. Njegova glavna kompanija je Farmakom iz Šapca. Farmakom koncern je bio prisutan u oblasti rudarstva, farmacije i poljoprivrede. Bogićević je uhapšen 2014. godine zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja. Kasnije je priznao da je kupio list Politika jer ga je bivši predsednik Boris Tadić zamolio da to uradi, kao i da mu je isto traženo za dnevni list Novosti. U intervjuu nedeljniku Ekspres, Bogićević je rekao da je finansirao i Demokratsku stranku Srbije i Srpsku radikalnu stranku. U novembru 2016. poreska uprava je objavila spisak najvećih poreskih dužnika na kojoj je i Farmakom sa dugom od skoro 30 miliona evra.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Podaci

Biznis

Prodaja na veliko

Farmakom koncern (100)

Aviation

MB Aviation (100)

Ostale informacije

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Meta podaci

Farmakom koncern je Bogićevićeva glavna kompanija i vlasnica je drugih kompanija u Srbiji. Danas je ova firma u stečaju.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ