This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 07:52
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Predrag Ranković

Predrag Ranković

Ranković je poznat široj javnosti pod nadimkom Peconi. Prema podacima iz Bele knjige MUP-a Srbije iz 2001, Peconi je bio blizak kriminalnoj grupi Surčinski klan. Uhapšen je 2003. tokom policijske akcije Sablja koja je sprovedena nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića. Takođe, protiv njega je vođen i sudski proces zbog sumnje na utaju poreza ali je taj slučaj zastareo. U 2010. godini su se Peconijevi telohranitelji sukobili sa telohraniteljima Ljubiše Buhe Čumeta, bivšeg vođe Surčinskog klana. Peconi je ranjen 2017. godine u jednom beogradskom hotelu, ali je preživeo. Vlasnik je kompanije Fantasy sweets i dovodi se u vezu sa kompanijom Invej koja pripada njegovom zetu, Srđanu Sredojeviću. Invej grupu čine mnoga privatizovana preduzeća. Pri tom, uglavnom sve kompanije u vezi sa Invej-om registrovane su na istoj adresi, Aleksandra Dubčeka 14, kao i Happy televizija. Kada je 2007. godine Ideogram tražio dozvolu da kupi deo Košave, njihov biznis plan bio je zasnovan na finansijskim ugovorima sa Invej-om i kompanijama iz te grupe. Takođe su rekli da će Predrag Ranković biti predsednik Odbora direktora Ideograma.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Podaci

Biznis

Spoljna i unutrašnja trgovina

Invej (100)

Spoljnja i unutrašnja trgovina

Fantasy sweet (100)

Ostale informacije

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ