This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 06:20
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Zoran Anđelković

Zoran Anđelković
Zoran Andjelkovic, Photo: Kurir - Dado Djilas

Zoran Anđelković, zvani Baki, je visoko pozicioniran član Socijalističke partije Srbije (SPS), osnivač Radija S i predsednik Skupštine akcionara Železnice Srbije od 2008. godine. U januaru 2013. godine, Anđelković ulazi u Skupštinu umesto Ivice Tončeva, gde ostaje do parlamentarih izbora 2014. godine.

Anđelković je bio aktivan i u Savezu Komunista i njenoj naslednici - Socijalističkoj partiji Srbije. Tokom 90-ih bio je ministar omladine i sporta, a 1998. godine imenovan je za na čelo Privremenog Izvršnog veća za Kosovo i Metohiju.

U Agenciji za privredne registre Ljubinka Anđelković, majka Zorana Anđelkovića, vodi se kao vlasnica firme S Media Team. Postoji izvesna sumnja da osamdesetčevorogodišnja domaćica iz Centralne Srbije vodi najslušaniju radio stanicu u zemlji. U Srbiji je česta praksa da političari ili visoko pozicionirani javni funkcioneri kriju pravu vrednost imovine tako što vlasništvo prenose na članove bliže porodice, rođake ili advokate.

Medijske kompanije/grupe
Mediji
Podaci

Porodica i prijatelji

Povezani interesi porodice i prijatelja

Ljubinka Anđelković - majka Zorana Anđelkovića registrovana je u APR-u kao vlasnica firme S Media Team, u čijem su vlasništvu Radio S 1 i Radio S 2.

Ostale informacije

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Meta podaci

I ako je Ljubinka Anđelković registrovana vlasnica firme S Media Team, njen sin Zoran Anđelković Baki javno je govorio kako vodi radijski biznis. Praksa da javni funkcioneri i političari registruju imovinu na ime rođaka i članova porodice zastupljena je u Srbiji i može se posmatrati kao način skrivanja imovine.

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ