This is an automatically generated PDF version of the online resource serbia.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/30 at 07:25
Global Media Registry (GMR) & BIRN SERBIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN SERBIA LOGO
Global Media Registry

Alo media system

Preduzeće Alo media system je vlasnik Alo medija – štampanih i onlajn, od jula 2017. godine. Kompanija je osnovana u martu 2017. godine, samo nekoliko dana pred predsedničke izbore u Srbiji te godine. Kompanija je osnovana pod imenom Dnevne novine Alo, ali je promenila ime u Alo media system u junu 2019. godine. 

Vlasnik 100% udela u kompaniji je Saša Blagojević, koji je takođe direktor i jedan od suvlasnika marketinške i konsultantske agencije Trilenium, kao i beogradskog medija Studio B od juna 2018, posredstvom svoje firme Global media technology. Adresa ovog preduzeća od osnivanja je bila ista kao adresa kompanije Ringier Axel Springer u Beogradu, međutim u februaru 2018. sedište je pomereno na istu adresu na kojoj se nalazi i firma Global media technology.

Saša Blagojević je novo lice na tržištu medija i o njemu se ne zna mnogo. Ipak, dnevnik Danas je objavio da je navodno blizak sa vlastima.

Ključni podaci

Tip vlasništva

Privatno

Pravna forma

DOO

Sektori biznisa

Izdavaštvo

Vlasništvo

Pojedinačni vlasnik

Mediji
Podaci

Medijski biznis

Medijski biznis

Izdavaštvo

Opšte informacije

Godina osnivanja

2017

Osnivač

Saša Blagojević

Povezani interesi osnivača

PIB/ Matični broj

PIB 109964527, Matični broj 21276081

Finansijske informacije

Poslovni prihodi

Nema podataka

Poslovni dobitak/ gubitak

Nema podataka

Prihodi od reklama

Nema podataka

Ostale informacije

Javno dostupni podaci

Podaci o vlasništvu su dostupni preko drugih javnih izvora, npr. javnih registara itd.

2 ♥

Meta podaci

Kompanija Alo media system je osnovana u martu 2017. Poslednji javno objavljen finansijski izveštaji je za 2017. godinu.
Budući da su dnevni list i portal Alo prodati novom vlasniku u julu 2017. godine, podaci iz tog finansijskog izveštaja nisu relevantan pokazatelj kako Alo posluje. Broj zaposlenih u 2017. godini bio je 48.

Izvori

Agencija za privredne registre, pristupljeno 08 jula 2019.

Agencija za privredne registre

  • Projekat napravljen od strane
    BIRN SERBIA
  •  
    Global Media Registry
  • Finansiran od strane
    BMZ